Uitstel van Executie

Unknown.jpegEen paar weken geleden werd ik gebeld door Brenda, 38 jaar.
Vijf jaar geleden lachte het leven haar toe, zij had een goede baan en een leuke flat. Haar ouders hadden bij de bank garant gestaan voor haar. Toen sloeg het noodlot toe: kanker. Brenda moest vechten voor haar leven en belandde in de ziektewet. Langzamerhand ging het weer de goede kant op met haar. Na 2 jaar ziektewet nam de UWV het over en tot haar verbijstering hield Brenda ineens nog maar 1/3 van haar salaris over. Te weinig om de hypotheek van te betalen.

Dan blijkt dat er iets is mis gegaan bij een oudere ziekmelding, waardoor Brenda een zogenaamd 'sluimerend WAO stempel' achter haar naam heeft staan. Iets waar zij niets van af wist en waar zij niets aan kon doen. De uwv maakt fouten die door medewerkers erkend worden, maar die nooit zwart op wit worden gezet. De tijd begint te dringen voor Brenda. Medewerkers leven mee, maar de realiteit is dat iedere brief en ieder beroep op de allerlaatste dag door het UWV wordt verzonden. Door dit rekken, houdt het geduld van de bank op. 

Brenda krijgt bericht dat de bank haar geen uitstel van betalen meer wil verlenen en dat haar woning openbaar zal worden verkocht, executie van haar woning dus. Dit zou 10 november gaan gebeuren. Geen makelaar die dan nog met haar woning aan de slag wil. Het gevolg hiervan is dat haar ouders hun pensioen kwijt raken en Brenda geen dak meer boven haar hoofd heeft. 

Dan neemt Brenda contact op met mij: of ik de executie kan voorkomen. Ik zie maar een oplossing, contact met de bank zien te herstellen. Ondertussen krijgt Brenda ook te horen dat de zaak tegen het UWV al op 26 november zal plaats vinden. Eerder dan verwacht, maar te laat voor Brenda.

Na diverse mailtjes en telefoontjes krijg ik een persvoorlichter van de bank aan de telefoon en er wordt daadwerkelijk naar mij geluisterd. Als ik de schrijnendheid van de situatie van Brenda schets, wordt er mee gewerkt. Daar waar anderen tegen een muur aanliepen, ging voor mij een deur open. Brenda kreeg een keus: indien zij bereid was om een zogenaamde 'Volmacht tot verkoop' te ondertekenen, was de executie van de baan. Oftewel, de bank gaf Brenda alsnog tijd en de mogelijkheid om haar huis te verkopen voor een marktconforme waarde. 

Vandaag, 30 september, 13.30 uur heeft Brenda de volmacht ondertekend en kan zij weer ademhalen. 

Contact

Vul het contactformulier zo compleet
mogelijk in of bel Karin Reuvers
om een afspraak te maken.

06-229 229 70

Algemene voorwaarden

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Antispam
Invalid Input