Inbeslaggenomen personenauto terug.

hennepkwekerijBegin 2014 werd er in een woning een hennepkwekerij door de politie ontmanteld. De man des huizes wordt verdacht van het aanleggen van deze illegale kwekerij. Daar zijn vrouw ook in de woning woonachtig was, werd zij verdacht van medeplichtigheid. In de loop van het door de politie uitgevoerde onderzoek, is in opdracht van justitie een berekening gemaakt van het zogenaamde 'wederrechtelijk verkregen voordeel', oftewel de winst die gemaakt moest zijn met het telen van de hennep. 

Begin 2015 gaat dit echtpaar scheiden, wat niet zonder slag of stoot verloopt. Van de ene op de andere dag, zonder enige aankondiging, stond de politie bij de vrouw op de stoep om haar personenauto in beslag te nemen. Hiermee werd het leven van deze vrouw flink meer gecompliceerd. Naast de problemen die er sowieso al volop waren, stond zij ineens voor het probleem hoe haar werrk uit te voeren en hoe haar gezinsleven draaiende te houden. Ook vond zij het niet fair dat er wel een eigendom van haar in beslag genomen werd, maar dat haar ex (de hoofdverdachte) tot dan toe, met rust gelaten werd. Last but not least, de personenauto was aan haar geschonken door een familielid. 

Zij benaderde mij. Volgens het Wetboek van Strafrecht mocht justitie inderdaad deze personenauto in beslag nemen. Maar hetzelfde wetboek stelt ook, dat als aannemelijk gemaakt kan worden dat er een legale bron van herkomst ten grondslag ligt aan de verkrijging van deze personenauto, dit reden is tot teruggave. Ik kon bewijzen dat haar auto uit die legale bron was verkregen en dat er geen relatie lag met het wederrechtelijk verkregen voordeel. 

Vervolgens heb ik een verzoek bij de Officier van Justitie ingediend en verzocht om onmiddelijke teruggave van de personauto aan mijn client. Hierop besliste de Officier van Justitie positief.

(Noot: Als voormalige projectleider van een cluster drugs, heb ik een uitgesproken mening over de drugspoblematiek in Nederland. De rol van deze vrouw m.b.t. de hennepkwekerij, laat ik aan de rechter over).

Contact

Vul het contactformulier zo compleet
mogelijk in of bel Karin Reuvers
om een afspraak te maken.

06-229 229 70

Algemene voorwaarden

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Antispam
Invalid Input