Rechter overtuigd van te hoge boete

Rechter overtuigd van te hoge boeteSeptember vorig jaar werd ik benaderd door Yvonne. Op 10 juni 2015 had zij haar auto onbewust geparkeerd op een parkeerplaats voor mindervaliden. Zij was afgeleid door een oudere man (Yvonne is zelf van 1936), waardoor zij het bord niet had opgemerkt. Voor deze overtreding, kreeg zij te doen gebruikelijk, een bekeuring van € 377,-. Yvonne heeft echter een jaarinkomen van € 8.706,-, oftewel deze bekeuring bedraagt 4,33% van haar jaarinkomen. Voor Yvonne een onoverkomelijk hoog bedrag.

Bijna €100.000,- aan openstaande boetes weg gewerkt!

RDW kilometerregistratie 620x360Op 19 augustus 2015, ontmoette ik Michel. Hij kwam aanlopen met een doos onder zijn armen met daarin zo'n 60 bekeuringen. Michel was ten einde raad en hoopte dat ik hem zou kunnen helpen. Tijdens de intake, legde hij uit  dat hij in het bezit was van zo'n 30 oude bromfietsen, die al meer dan 25 jaar onaangeroerd in een opstal stonden.  Vanaf 2005 schorste hij netjes ieder jaar de kentekens van deze bromfietsen, zodat deze niet hoefde te voldoen aan de verzekeringsplicht. Echter begin vorig jaar ging het mis. 

Uitstel van Executie

Unknown.jpegEen paar weken geleden werd ik gebeld door Brenda, 38 jaar.
Vijf jaar geleden lachte het leven haar toe, zij had een goede baan en een leuke flat. Haar ouders hadden bij de bank garant gestaan voor haar. Toen sloeg het noodlot toe: kanker. Brenda moest vechten voor haar leven en belandde in de ziektewet. Langzamerhand ging het weer de goede kant op met haar. Na 2 jaar ziektewet nam de UWV het over en tot haar verbijstering hield Brenda ineens nog maar 1/3 van haar salaris over. Te weinig om de hypotheek van te betalen.

Inbeslaggenomen personenauto terug.

hennepkwekerijBegin 2014 werd er in een woning een hennepkwekerij door de politie ontmanteld. De man des huizes wordt verdacht van het aanleggen van deze illegale kwekerij. Daar zijn vrouw ook in de woning woonachtig was, werd zij verdacht van medeplichtigheid. In de loop van het door de politie uitgevoerde onderzoek, is in opdracht van justitie een berekening gemaakt van het zogenaamde 'wederrechtelijk verkregen voordeel', oftewel de winst die gemaakt moest zijn met het telen van de hennep. 

Ellende veroorzaakt door Spookbewoner, opgeruimd.

Afgelopen zaterdag, 25 juli 2015, in de Telegraaf:
'Spookbewoner drijft Marina tot wanhoop'.

Het lukte mij om met Marina in contact te komen en ik ben naar haar toe gegaan. De situatie van Marina was veel schrijnender dan het verhaal in de Telegraaf deed vermoeden. Naast het feit dat de Belastingdienst haar huurtoeslag voor de 2e maal had gestopt (en een behoorlijke som gelds had terug geeisd), had Marina ook problemen met Deurwaarders; incassobureau's en diverse andere instanties. Het was zelfs zo erg dat zij zich tot de voedselbank moest wenden, dit terwijl zij haar leven voor deze ellende goed op de rails had en schulden vrij was. Ik heb letterlijk en figuurlijk alles van Marina overgenomen.

Parkeerboete door Rechter gehalveerd

November 2013: Een aannemer had de opdracht gekregen om een kantoorpand, gelegen in een binnenstad, te verbouwen tot woonruimte. Dit kantoorpand bevond zich nabij een zeer drukke kruising; voor het pand was een bushalte gesitueerd en er was een verbod tot stilstaan en parkeren. Vooraf wist de aannemer al dat het lastig zou worden om de klus te klaren zonder daarbij te worden bekeurd.

Huisuitzetting Voorkomen

Een ouder echtpaar was in het bezit van een grote woonboerderij in de voormalige gemeente Vlist. Deze boerderij was oud en koud en zij besloten om te gaan wonen in de naast gelegen verbouwde schuur. Na enige tijd met veel plezier hier gewoond te hebben, kwam er een koper voor de leegstaande boerderij. Door de boerderij met een stuk grond te verkopen hadden deze mensen letterlijk en figuurlijk hun schaapjes op het droge. Zij hadden er echter niet bij stil gestaan dat zij met de verkoop van de boerderij, zelf geen recht meer hadden op een huisnummer en dus illegaal de schuur bewoonden. Dit was de gemeente ter ore gekomen en deze ondernamen actie. 

Contact

Vul het contactformulier zo compleet
mogelijk in of bel Karin Reuvers
om een afspraak te maken.

06-229 229 70

Algemene voorwaarden

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Antispam
Invalid Input